3 pași prin care să faci schimbări pozitive în viață

Distribuie

Cu toții ajungem la un impas în viață, la un moment dat. Nu e nimic greșit în asta, dar este important să știi cum să treci peste. Dacă te simți blocat într-un ciclu în care te plângi constant de lucrurile din viața ta, înseamnă că ai nevoie de o schimbare. Iată trei pași simpli prin care să-ți revii din impas.

Depistează semnele

Gândește-te puțin, ce te deranjează în momentul de față? Poate fi vorba de o relație, de prieteni, de serviciu, orice. Important e să găsești problema, sursa principală care te-a adus în această stare.

Nu trebuie să fie o problema gravă și serioasă. De multe ori, sunt mici chichițe care se adună și care te fac să simți nesatisfăcut. Poate e un prieten care mereu întârzie, poate e un coleg care îți distrage atenția, poate e un membru din familie care te stresează cu nimicuri. Chiar dacă la prima vedere par probleme nesemnificative, acestea se adună și îți strică buna dispoziție pe termen lung.

Pune-te pe primul loc

În loc să critici ceva ce te supără, încearcă să muți atenția spre persoana ta. De exemplu, în loc să spui că „oamenii mă judecă pentru că întrerup conversațiile”, încearcă să spui „eu trebuie să devin un partener de dialog mai bun”. Acel „eu” este foarte important. Nu spune că nu te descurci în bucătărie, spune că „eu vreau să învăț să gătesc mai bine”.

Ideea e să transformi problema în ceva pozitiv. Sigur, te deranjează ceva, dar ce poți învăța din asta? Schimbă felul în care o privești, în așa fel încât tu să beneficiezi de ceva pozitiv.

Acceptă responsabilitatea în viață

Când ceva rău se întâmplă, nu căuta vinovați. Analizează bine situația și află unde ai greșit. Este important să-ți asumi greșelile, ca pe viitor să nu le mai repeți. Este singurul mod prin care poți învăța să fii mai responsabil și calculat. Dacă încerci mereu să găsești alți vinovați pentru propriile greșeli, nu vei depăși cu adevărat problemele din viața ta.

Fii sincer cu tine și nu uita că tu ești cel mai bun critic al tău. Tu îți cunoști viața și tu deții toate detaliile problemelor cu care te confrunți. Învață ceva din greșeli, iar pe viitor nu le vei mai repeta.

Patru schimbări mici, dar cu impact mare, care îți îmbunătățesc ziua

Când viața ta devine o rutină, zilele tale vor părea tot mai plictisitoare. E bine să ai un program bine pus la punct pe care să-l respecți în fiecare zi, dar uneori este bine să strecori câte un nou obicei care să-ți schimbe puțin ziua. Genul ăsta de schimbări te vor face să te simți mai productiv și mai stăpân pe viața ta.

Fă-ți patul

Ce dacă locuiești singur și nu îți vede nimeni așternuturile împrăștiate haotic în pat? Și ce dacă seara te arunci în pat și îl deranjezi la loc? Chestia asta nu o faci doar din motive estetice. Pe lângă faptul că arată mai frumos camera ta, te vei simți mai productiv. Vei începe dimineața într-un mod activ și vei scăpa de senzația aia de monotonie care te trage în jos.

Servește micul dejun la masă

Nu mai mânca pe fugă în fiecare dimineață. Fie că o faci în pat, în mașină sau în drum spre lucru, obiceiul ăsta îți poate da peste cap toată ziua. Fă un mic efort să mănânci la masă și, dacă tot o faci, renunță la mâncăruri nesănătoase. Patiseria și dulciurile luate din mers nu sunt un mic dejun sănătos.

Schimbă traseul în drum spre job sau spre casă

Nu trebuie neapărat să ocolești inutil traseul, dar încearcă să iei o altă rută. Dacă timpul nu-ți permite să faci asta dimineața, fă-o atunci în drum spre casă. Caută să faci o plimbare printr-un parc, dar fără să te grăbești. Plimbarea ar trebui să te relaxeze, nu să te facă să te gândești că ești în criză de timp.

Pune-te la somn cu gânduri pozitive

Subconștientul tău continuă să funcționeze chiar și atunci când dormi, așa că este recomandat să nu adormi măcinat de gânduri rele. Fă o recapitulare la ziua care tocmai ce a trecut. Gândește-te la sarcinile pe care le-ai îndeplinit la lucru, la ce ai învățaț la școală, nu contează. Important e să te feliciți pentru lucrurile bune pe care le-ai făcut în ziua aceea, iar somnul tău va fi mult mai relaxat. Și nu uita, e total alta senzația când acasă te așteaptă un pat făcut.

Distribuie

Loading...
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.