Patru tipuri de persoane de care nu ai nevoie în viață

Distribuie

Zilele tale pot fi foarte mult influențate de oamenii din jurul tău. Chiar dacă nu-ți dai seama, e posibil să fii înconjurat de persoane toxice care te trag în jos. Iată toate semnele la care să fii atent, ca să-i poți evita pe cei care te influențează negativ

Cei care te șantajează emoțional

Există persoane care atunci când își doresc ceva, vor apela la metode care mai de care mai ciudate ca să le obțină. Vor da vina pe tine pentru lucrurile negative din viața lor, chiar dacă tu nu ai nici o legătură cu acestea. Te vor amenință constant, că dacă nu te supui cerințelor lor, vor suferi, se vor răni. Atitudinea asta, oricât de disperată ar fi, este de fapt un șantaj, iar tu nu trebuie să accepți asemenea persoane în viață.

Cei care te folosesc pentru autoafirmare

Genul ăsta de oameni tind să se înconjoare de persoane pe care le consideră inferioare. Caută oameni care câștigă mai puțin, oameni care nu au respect de sine, oameni timizi. Fac asta ca să se simte superiori. Își doresc să iasă în evidență și caută contraste. Nu vor rata nicio ocazie în care te vor lua la mișto de față cu alții, doar ca să se afirme.

Cei care te caută doar când au nevoie de ajutor

De câte ori ai vrut să apelezi la ajutorul cuiva, doar ca acea persoană să te refuze de fiecare dată? Genul ăsta de persoane vor evita să-ți facă vreun favor, dar în schimb te vor căuta mereu când au nevoie de ajutor. Prietenii adevărați sunt disponibil tot timpul și nu te vor lăsa la greu.

Cei care încearcă să profite de meseria ta

Nu contează ce specializare ai sau în ce domeniu lucrezi. Mereu se va găsi cineva să îți ceară un favor din prisma meseriei tale. Poate că vor consultanță, vor o reducere, vor să taie coada, orice. Pe lângă asta, își doresc să-i ajuți gratuit, sub pretextul că vă cunoașteți. Timpul tău e valoros și merită să-l irosești pe oameni care nu știu să-ți aprecieze munca.

Distribuie

Loading...
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.