Cum prepari cea mai bună îngheţată parfait din ingrediente naturale

Distribuie

Pentru că tot a venit vara şi căldura ne dă peste cap, o îngheţată bună e tot ce ne lipseşte când temperatura din termometre creşte peste măsură. Dar cea mai bună îngheţată, din ingrediente naturale, o putem prepara chiar noi, acasă.

Reţeta este foarte simplă şi, dacă ai preparat vreodată o bundincă, atunci sigur vei putea prepara şi îngheţata parfait. O băimăreancă de 38 de ani care a ales să plece din ţară spune că, deşi nu-i aparţine, adoră această reţetă şi o prepară ori de câte ori are ocazia, fiind apreciată în special în zilele însorite de vară.

”O făceam şi când eram în ţară, dar nu am renunţat la ea nici de când sunt aici, cu familia mea. Îngheţata făcută în casă, din ingrediente naturale, nu se compară cu cea cumpărată, indiferent de aromă sau firma care o produce”, spune ea.

Loading...

Ce avem nevoie:

1 litru lapte

6 ouă

6 plicleţe

zahăr vanilat

500 g zahăr

2 linguriţe cafea ness

2 linguri cacao

4 linguri făină

O linguriţă de unt

Opţional, dulceaţă de căpşuni

Preparare: Se separă gălbenuşurile şi se fracă cu 250 de grame de zahăr. ”Eu am obiceiul să pun mai puţin zahăr în această fază, pentru că se amestecă mai repede”, dă un pont băimăreanca. Se adaugă apoi făina puţin câte puţin şi laptele, la fel, treptat. Se pune apoi la foc mic şi se fierbe până când obţinem o pastă îngroşată şi cu aspect sticlos. Se lasă, apoi, la răcit.

Separat, albuşurile se bat spumă tare şi apoi se adaugă zahărul rămas, treptat. Compoziţia se amestecă apoi cu pasta obţinută din gălbenuşuri şi lapte care s-a răcit şi se adaugă untul. Se amestecă încet şi se pune apoi în trei vase diferite, în părţi egale, pentru a obţine trei arome diferite. Într-unul din vase se adaugă cafeaua ness, în altul se adaugă cacao şi în altul, zahărul vanilat. Aromele pot fi înlocuite, după cum ne permite imaginaţia.

Compoziţiile se pun apoi, în straturi, într-un alt vas mai mare. ”Pentru a nu se amesteca între ele, se poate pune peste fiecare strat, un rând de dulceaţă. ”Eu am folosit dulceaţă de căpşuni şi rezultatul a fost delicios”, mai recomandă tânăra. Se pune apoi la congelator pentru minim două ore. Cea mai sigură metodă pentru ca straturile de îngheţată să nu se amestece între ele este ca după ce primul strat a fost aşezat în vasul mai mare, să se dea la congelator pentru minim o jumătate de oră. Operaţiunea se repetă si după al doilea strat.

Distribuie

Loading...
Loading...